На апаратній нараді у райдержадміністрації

Учора, 07 грудня, голова райдержадміністрації Олександр Кайдаш провів щотижневу апаратну нараду.
Першочергово обговорено питання щодо поширення коронавірусної інфекції в Красноградському районі. Директорка центральної районної лікарні Ганна Васенко доповіла, що наразі на стаціонарному лікуванні перебувають 44 пацієнти з підтвердженим діагнозом COVID-19 і хоча кількість захворілих за останні дні має тенденцію до зменшення, натомість спостерігається збільшення пацієнтів з тяжким станом перебігу хвороби. Так, за минулий тиждень в районі зареєстровано 7 летальних випадків, з них – 1 медичний працівник 48 років.
Вона також зазначила, що відповідно до розпорядження ХОДА район отримує субвенцію з державного бюджету у розмірі 1,5 млн. грн., яка буде спрямована на забезпечення подачі кисню ліжкового фонду, передбаченого для лікування пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19.
Серед питань, які розглядалися в ході наради, нагальним було питання стану проходження опалювального сезону. Директор підприємства теплових мереж Олександр Сидоренко проінформував, що всі котельні працюють у відповідності до температурного режиму, теплопостачання житлових будинків та інших об’єктів інфраструктури здійснюється безперебійно за винятком поштових відділень зв’язку в с. Піщанка та Наталине у зв’язку з відсутністю теплових лічильників. Тепломережа зверталася з цього питання до керівництва Центру поштового зв’язку, але на сьогодні, на жаль, питання не вирішено. Олександр Кайдаш дав доручення взяти це питання на контроль відповідним сільським головам.
Про роботу закладів освіти проінформувала начальник відділу освіти РДА Антоніна Турова. Вона зазначила, що температурний режим у закладах відповідає нормам. 598 школярів хворіють на ГРВІ та інші хвороби, що складає 11% від загальної кількості дітей шкільного віку. У зв’язку із виявленими підтвердженими випадками коронавірусної хвороби серед вчителів, 26 класів, в яких навчаються 595 дітей, знаходяться на дистанційному навчанні. Крім цього, у зв’язку із захворюванням на COVID-19 знаходяться на самоізоляції дошкільний заклад Піщанського НВК та одна група садочка № 17.
У ході наради були розглянуті й інші актуальні питання життєдіяльності району. Головою райдержадміністрації було надано ряд рекомендацій та доручень.
0
Охоплено людей
0
Engagements
Просувати допис
Подобається
Коментувати
Поширити