У ХОВА на засіданні групи «Прозорість та підзвітність» розглянули перебіг забезпечення лісоматеріалами для будівництва фортифікаційних споруд

Наразі, за дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, продовжуються перевірки щодо будівництва фортифікаційних споруд та постачання будматеріалів за укладеними договорами з підрядниками.

Засідання робочої групи відбулося під головуванням заступників начальника Харківської ОВА Михайла Харнама та Євгена Іванова, за участі правоохоронців, представників профільних департаментів та структурних підрозділів, очільників лісництв.

Впродовж 2023 та 2024 років Харківська ОВА уклала 201 договір на постачання лісоматеріалів хвойних порід для будівництва фортифікаційних споруд. Договори, що були укладені торік виконані повністю.

«Наразі підрядні організації виконують замовлення по 154 договорам, які було укладено цьогоріч. Відсоток виконання робіт складає 70%. І підрядні організації, і лісництва виконують обов’язки, згідно договорів, якісно і в строк», – зазначив начальник відділу матеріально-технічного забезпечення Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА Сергій Христоєв.

Водночас, триває контроль за якістю деревини та лісоматеріалів, які постачають на будівництво оборонних споруд.

«Відповідно до договорів, оплата за поставлену деревину відбувається після двох тижнів, як були виконані роботи. Головна умова, щоб лісоматеріал було доставлено вчасно, в повному обсязі і їхня якість відповідала запиту», – зазначив Михайло Харнам.

Поставки деревини здійснюються підрядниками та лісництвами Харківщини та інших регіонів країни.

«Були відправлені запити щодо кількості та якості деревини з умовою доставки на місце проведення будівельних робіт», – пояснив Сергій Христоєв.