Мінекономіки запропоновано українським виробникам маркувати свою продукцію логотипом «Зроблено в Україні»

«Зроблено в Україні» – комплексна політика, мета якої є підтримка українських виробників та посилення економіки держави.

Програма реалізується за наступними пріоритетними напрямами, а саме:

– роздрібні товари для побутового вжитку;

– пріоритетний доступ українських виробників до публічних закупівель;

– програми стимулювання попиту на українські товари;

– дешеві кредити й гранти для інвестицій та на розширення виробництва;

– стимулювання інвестицій в реальний сектор і модернізацію;

– розвиток несировинного експорту.

Політика «Зроблено в Україні» націлена на оптимізацію структури економіки та нарощення обсягів виробництва товарів із високою доданою вартістю.

Міністерством економіки України запропоновано українським виробникам маркувати свою продукцію, яку буде легко виокремити завдяки спеціальному логотипу «Зроблено в Україні». Логотип є у вільному доступі для маркування продукції, створення рекламних матеріалів тощо. Головні умови до компаній для його використання: мати фактичні потужності виробництва на території України, не вести діяльність на території держави-агресора й Білорусі та не перебувати під санкціями.

Завантажити логотип, наліпки для маркування, брендбук з їх використання вже можна на сайті. Оскільки маркування продукції для виробників – доволі тривалий процес, розробники передбачили можливість створення власних унікальних банерів у фірмовому стилі кампанії з логотипом «Зроблено в Україні». Їх можна згенерувати на вищевказаному сайті, додавши зображення свого продукту, та використовувати на будь-яких своїх онлайн-майданчиках.

Також, було розроблено каталог можливостей від держави «Зроблено в Україні», з яким можна ознайомитись за посиланням.