«Відновлення та міжнародна співпраця – пріоритетні напрямки роботи на наступний рік», – Олег Синєгубов

На засіданні Асоціації органів місцевого самоврядування взяли участь представники 62 місцевих рад.

Під час заходу обговорили питання реалізації положень Закону України «Про адміністративну процедуру», особливості управління майном комунальної власності в умовах воєнного стану. А також приділили увагу заходам антикорупційної діяльності і декларування в органах місцевого самоврядування.

Участь у засіданні взяв начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Нині на Харківщині тривають відновлювальні роботи на 62 пошкоджених російськими окупантами об’єктах. На це виділено близько 1,2 мільярдів гривень. Олег Синєгубов закликав голів громад розробляти концепції відбудови постраждалих міст, а також проекти відбудови пріоритетних об’єктів.

«Ці проекти мають бути в наявності, щоб потім не витрачати час на їхнє фінансування та розробку. Зі свого боку ми готові сприяти та допомагати. Тільки спільними зусиллями ми зможемо пришвидшувати темпи відбудови та збільшувати обсяги фінансування у цьому напрямку», – зазначив Олег Синєгубов.

Крім того, начальник Харківської ОВА закликав представників органів місцевого самоврядування посилювати співпрацю з міжнародними партнерами, задля впровадження проєктів з соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб, альтернативних форм виховання та розвитку громад.

«Результатом нашої співпраці з міжнародними партнерами так само є те, що ЮНІСЕФ відкрив єдиний офіс регіонального представництва саме в Харківській області та буде і надалі активно фінансувати розвиткові проекти нашого регіону. Це позитивний результат, який дасть змогу впроваджувати проекти на місцях», – підкреслив Олег Синєгубов.

«Вдячна кожному за роботу і професіоналізм. Докладаємо усіх зусиль задля впровадження соціально важливих і унікальних програм та проєктів. Ще один важливий напрямок роботи – проведення навчальних заходів для профільних спеціалістів місцевих рад із залученням науковців та фахівців щодо вивчення практики компенсації за пошкоджені або знищені обʼєкти нерухомого майна», – додала голова Харківської обласної ради, президент УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко.

Також під час засідання відбулося нагородження очільників об’єднаних територіальних громад Харківщини подяками та почесними відзнаками.