У Краснограді відзначили День Державного Прапора

Символічно, що це свято відзначають напередодні Дня Незалежності, адже саме синьо-жовтий прапор є символом боротьби за незалежність нашої держави.

Сьогодні до центральної площі, де знаходиться головний флагшток міста, зібралися військовослужбовці, представники органів влади, підприємств, установ та громадськість району.

Зі святами присутніх вітали голова Красноградської райдержадміністрації Віктор Войтенко, голова районної ради Володимир Птишник, міський голова Світлана Кривенко та т. в. о. начальника районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Багмут.

“Наш прапор – символ свободи, волі, незламності духу нашого народу. Пам’ятаємо тих, хто віддав життя у боротьбі за незалежність держави, вклоняємося тим, хто береже зараз наш мир і спокій. Дивлячись  на полотнище прапора, кожен українець, як житель великої країни, відчуває гордість за свій великий народ”, – слова очільника району Віктора Войтенка.

За самовідданість, мужність, героїзм, значний особистий внесок у розбудову української державності та з нагоди відзначення Дня Державного Прапору України і 30-ї річниці незалежності України нагородили спільними грамотами Красноградської райдержадміністрації та  районної ради учасників бойових дій на сході України, учасників  бойових дій на території інших держав та ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

А також за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Красноградщини нагородили представників територіальних громад району.

Почесне право підняти Державний Прапор України надали учаснику бойових дій на сході України, майору – Анатолію Макогону.

Під звучання державного гімну синьо-жовтий стяг разом гордо піднявся в небо, символізуючи незламність духу народу та прагнення до свободи, пам’ять про тих, хто у різні часи і до сьогоднішнього дня відстоюють державність України.

?Відзначення свята продовжилося велоакцією ” Мій прапор гордо майорить!”