Профілактика ВІЛ – інфекції в молодіжному середовищі

12 лютого 2019 року на базі   Красноградського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводився профілактичний захід на тему: «Профілактика ВІЛ – інфекції в молодіжному середовищі. Прийміть правильні рішення» із залученням представника Харківського обласного благодійного фонду «Парус». На даному заході були присутні члени сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та студенти Красноградського професійного ліцею, старші 18 років, які отримали не тільки інформаційну обізнаність, а й мали можливість добровільно, анонімно та безкоштовно  пройти експрес тестування.

Проблема ВІЛ залишається актуальною у наші дні. Щоб захистити себе від цієї небезпечної хвороби, потрібні знання.

Одним із напрямків роботи Красноградського РЦСССДМ є проведення різноманітних заходів з питань профілактики негативних явищ у суспільстві. Такі заходи дають можливість формувати свідоме ставлення особи до свого життя і здоров’я та своєї сім’ї, створювати позитивну мотивацію до відмови від шкідливих звичок та ведення здорового способу життя, популяризації знань безпеки життєдіяльності до збільшення відсотку обізнаності населення, щодо впливу негативних явищ на здоров’я і якість життя людей.

Зазначимо, що Красноградський РЦСССДМ продовжує роботу і з суб’єктами Центру пробації Красноградського районного відділу Харківської області спрямовану на здійснення комплексу інформаційно-консультативно-профілактичних заходів, соціального супроводу, а також формування орієнтації засуджених на здоровий, правосвідомий та відповідальний спосіб життя.