На Красноградщині вшанували учасників бойових дій на території інших держав (+відео)

Захід з нагоди 30-річчя виведення військ колишнього СРСР з Афганістану відбувся біля памʼятного знаку воїнам -інтернаціоналістам.

На церемонію покладання квітів зібрались афганці, громадскість та керівництво району. Біля памʼятного знаку відбулась панахида та хвилина мовчання.

Далі урочистості продовжилися у районному Будинку культури концертною програмою за участю учасників бойових дій та студентської молоді.

До воїнів-афганців зі словами вдячності та поваги звернувся голова Красноградської районної державної адміністрації Євген Третяков: 

“Ця дата для всіх учасників тих подій є знаковою. Кожен, хто пройшов непростий шлях війни, залишив на бойових полях частину своєї душі, здоров′я та молодості.

Це свято афганців-ветеранів і день пам’яті й скорботи про всіх загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

Найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна. Ми повинні пам’ятати тих, хто не дожив та поважати і бути вдячними тим, кому вдалось вціліти. 

Пам’ятаймо воїнів-ветеранів! Тих, хто пройшов через війну, і для кого вона триває й досі. У спогадах, у снах та у думках. Вони цього заслуговують.

З нагоди свята висловлюю свою повагу всім афганцям та учасникам тих подій. Бажаю міцного здоров’я, тепла у душах, благополуччя вашим родинам. Частіше посміхайтесь та мрійте. Зі святом!”

Продовженням програми стали виступи аматорів сцени.

Також для всіх працювала “польова кухня”, де охочі могли скуштувати солдатської каші та згадати своїх бойових побратимів.