Розширене засідання колегії ХОДА

 13 березня голова Красноградської РДА Євген Третяков взяв участь у розширеному засіданні колегії ХОДА та представників прокуратури Харківської області. Під час засідання було розглянуто низку важливих питань. Зокрема, центральними стали  питання своєчасної виплати зарплат та ліквідації боргів підприємств області перед своїми працівникам і створення умов для соціально  активного бізнесу.

Загалом на порядку денному колегії ХОДА 5 питань, у тому числі:
Про стан оплати праці, погашення боргів з виплати заробітної плати та діяльність органів державної влади, що забезпечують безпеку праці на підприємствах області;
Про організацію ремонтних робіт на автомобільних дорогах державного, місцевого значення та комунальних дорогах Харківської області;
Про підсумки роботи зі зверненнями громадян у 2017 році. Відкриваючи засідання, голова облдержадміністрації Юлія Світлична наголосила на тому, що наразі з боку влади є повне сприяння розвитку бізнесу на території регіону.

«Зроблено чимало кроків, щоб підвищити рівень захищеності бізнесу та виробника, надати сприятливі умови та спростити ведення бізнесу. Відповідальність підприємств та їх керівників повинна бути дзеркальною, – підкреслила керівник області. – Якщо ми говоримо про людей, то перша умова: потрібно платити заробітну плату. Накопичувати борги підприємствам неможливо за однієї простої причини – потрібно піклуватися про людей. Це особливе завдання кожного керівника та органів влади зокрема».У ході засідання Юлія Світлична дала доручення підрозділам ХОДА разом із контролюючими органами посилити роботу щодо оплати праці на підприємствах, де утворилися або збільшилися заборгованість із заробітної плати.