На Красноградщині вивчають досвід Польщі у впровадженні реформи місцевого самоврядування

13 березня у приміщені Красноградської міської ради відбувся кущовий інформаційний семінар «Досвід Польщі у впровадженні реформи місцевого самоврядування та шляхи його втілення в Україні».

Семінарі відвідали прeдставники райдeржадміністрації, органів місцeвого самоврядування Красноградського. А також делегати з Сахновщинського та Зачeпилівського районів.

Про Польське самоврядування його ідеї та принципи функціонування присутнім розповів директор програми «Study Tours to Poland» Мирослав Скірка.

В свою чергу директор відділу міжнародної співпраці, Великопольського маршалковського управління Ігор Ксеніч ознайомив присутніх з механізмом підтримки бізнесу та інвестиціями у центрах територіального самоврядування різних рівнів прикладі Великопольського воєводства.

Також присутнім розповіли про вже існуючий досвід українських самоврядувань у процесі втілення реформи децентралізації. Були озвучені не лише перспективи, а й проблемні питання які виникають у процесі роботи новостворених об’єднаних територіальних громад.

Саме такі зустрічі покликані допомагати знайти відповіді на важливі питання, які виникають на шляху втілення реформи.