Стартував обласний етап учнівських олімпіад та конкурсу-захисту робіт МАН

Учнівські змагання стартували15 січня в ХНУ ім. В.Н. Каразіна з математичної олімпіади та захисту робіт у науковому відділенні хімії Малої академії наук.

«Сподіваємося, що наші учні продемонструють гарні результати – не тільки на обласному, але й на всеукраїнському рівні. Адже на Харківщині є сталі позиції лідирування у МАН та олімпіадах, – наголосила голова ХОДА Юлія Світлична. – Мені приємно відзначити, що 2016 року на Всеукраїнському конкурсі-захисті робіт Малої академії наук наша область стала першою серед усіх регіонів. Харківські учні торік завоювали 16 перших місць на конкурсі-захисті робіт МАН. Другий результат – 8 перших місць – був у міста Київ. Такі показники – це результат системної роботи, яка ведеться на Харківщині як з обдарованою молоддю, так і з викладацьким колективом. Цього навчального року ми запровадили нові підходи до підготовки школярів до всеукраїнських олімпіад, закупили нове мультимедійне обладнання, що дозволяє проводити заняття більш цікаво».

Юлія Світлична відзначила, що за останні два роки завдяки бюджетній децентралізації, що була ініційована Президентом України, вдалося суттєво збільшити фінансування закладів освіти. Так, тільки в 2016-му до шкіл області надійшло 28 сучасних навчальних кабінетів та більше 1400 комп’ютерів.

Слід відзначити, що харківські школярі стають переможцями не лише всеукраїнських, а й міжнародних учнівських олімпіад. Так, у 2016 році всі 7 учасників здобули медалі на міжнародних олімпіадах з математики, фізики та хімії.