Участь у міжнародному проекті

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) у співпраці з Міністерством освіти та науки України, Міністерством охорони здоров’я України за підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва впроваджує проект «Неінфекційні захворювання (НІЗ): профілактика та зміцнення здоров’я в Україні». Проект містить окремий освітній компонент «Профілактика НІЗ серед учнівської молоді».

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 19.12.2016 № 2-2732 «Про реалізацію проекту «Профілактика неінфекційних захворювань серед учнівської молоді» Красноградський багатопрофільний ліцей увійшов до проекту як пілотний навчальний заклад. Всього таких закладів в Україні 21.

17-18.01.2017 року у Красноградському багатопрофільному ліцеї експертом з моніторингу та оцінки проекту Рудиком Олегом Васильовичем було здійснено дослідження Індексу Здоров’я Школи (ІЗШ), застосування якого може допомогти шкільному персоналу розробити та впровадити оздоровчі заходи, аби покращити ситуацію зі здоров`ям школярів.

У ході дослідження було опитано 15 чоловік адміністрації, педагогічних та технічних працівників ліцею, представників учнівського самоврядування та батьківської громади, а також представників місцевого закладу охорони здоров’я.

Індекс Здоров’я Школи (ІЗШ) – це посібник з самостійного оцінювання та планування, який дозволить персоналу загальноосвітніх закладів:

  • визначити сильні і слабкі сторони шкільного середовища та програм, направлених на зміцнення здоров`я та покращення безпеки;
  • розробити план дій для покращення здоров’я і безпеки учня;
  • залучати вчителів, батьків, учнів та громаду до процесу удосконалення шкільного середовища, програм та послуг.