Військовослужбовець із Харківщини нагороджений Відзнакою Міністерства Оборони України «Хрест Сил Територіальної Оборони»

Сержант Владислав Зінченко з перших днів збройної агресії рф проти України, без долі сумніву, прийшов до Красноградського РТЦК та на початку березня 2022 року був зарахований до списків особового складу військової частини. Прийнявши посаду командира міномета, він не вагаючись виконував усі накази командування та взяв велику відповідальність за життя особового складу і стійко справляється з нею й до сих пір.

Протягом більш ніж півроку Владислав і його підрозділ виконували завдання в різних частинах Харківської області, зокрема, певний період часу, поблизу Дворічної, де своїм вогнем не тільки активно підтримували стрілецькі підрозділи, а й завдали багато безповоротних втрат окупантам.

Пізніше, наприкінці 2022 року, підрозділ виконував завдання у  Донецькій області, зокрема, в одній з найгарячіших точок східного фронту – Бахмутському районі, де знову мінометний розрахунок під командуванням сержанта Владислава Зінченко проявив себе найкращим чином. Прицільний, а головне,  влучний та вчасний вогонь стримував переважаючі сили противника, майже щоразу завдаючи йому значні втрати.

З середини зими та по цей час мінометний розрахунок сержанта Владислава Зінченко  гідно несе військову службу поблизу державного кордону з рф у Харківській області. Злагоджена та чітка робота підрозділу завдає не аби якої шкоди ворогу, тим самим знижуючи бойовий потенціал його підрозділів, завдаючи втрат та міцно тримаючи державний кордон України. Зокрема, 16 липня 2023 року, після виявлення скупчення особового складу противника поблизу населеного пункту Журавлівка Білгородської області рф, влучним вогнем було знищено та поранено близько десяти окупантів та пошкоджено вантажівку ворога.

За весь час військової служби, Владислав продемонстрував високу витримку та  лідерські якості. Завжди вів підпорядкований особовий склад за собою. Не зважаючи на вогонь ворога, неодноразово коригував вогонь міномета та влучно бив по ворожих позиціях. Владислав виявив надзвичайну міць духу і відданість, надаючи наснагу та мотивацію своїм підлеглим бійцям для подальших рішучих дій.

Завдяки своєму бойовому досвіду, набутому під час участі в антитерористичній операції, сержант Владислав Зінченко сміливо та рішуче керував своїм підрозділом. Це дозволило його розрахунку завжди успішно вибиратись зі складних ситуацій, які складались навколо нього, і при цьому, не зазнати втрат серед особового складу.