Урядові програми для бізнесу Харківщини: нові можливості отримання гранту

Від 4 травня 2024 року діють оновлені порядки надання грантів за програмами «Власна справа» та «Гранти для ветеранів». Зміни спрямовані на розширення доступу до фінансування та спрощення процедури отримання коштів. Про це розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.

Головне нововведення – збільшення максимального розміру мікрогранту на 100% (до 500 тис. грн) для отримувачів, які зареєстровані та провадять чи планують провадити підприємницьку діяльність у Харкові та Харківській області.

Крім того, тепер є можливість отримання мікрогранту розміром до 75 тис. грн у разі якщо людина зареєструється як ФОП, навіть без найму працівника.

Гранти для ветеранів. До кола учасників програми додано ветеранів з добровольчих формувань.

«З початку дії проєкту «єРобота» на Харківщині є 423 переможці програми «Власна справа». Грантами для ветеранів скористалися 10 осіб. Загалом на підтримку бізнесу в області за грантовими програмами залучено майже 87 млн грн», – зазначив Котуков.

За час дії урядових ініціатив у регіоні  відкрилися нові приватні дитячі садочки, пекарні, кав’ярні, дизайн-студії одягу, продуктові крамниці, школи англійської мови для дітей. Також розширився бізнес по виготовленню меблів, поліграфічний бізнес, виробництво постільної білизни, надаються послуги з технічного обслуговування та ремонту автомобільного транспорту, прання та прасування одягу, перукарські та телекомунікаційні послуги, розвиваються сільськогосподарські підприємства з вирощування зернових культур тощо.

 

Більше про програми «Власна справа» – http://surl.li/tgoeq «Грант для ветеранів та членів їх сімей» – http://surl.li/tgofi

Консультацію з питань дії грантових програм можна отримати за телефоном Харківського обласного центру зайнятості 0800 600 498.

 

Для уточнення інформації звертайтесь до відділу організаційно-інформаційної роботи  Харківського обласного центру зайнятості за тел. (057) 765-30-81 або е-mail: 2000.7.1@khcz.gov.ua