Робочий візит директора Департаменту науки і освіти Харківської ОВА Ольги БЕЗПАЛОВОЇ до громад району

5 квітня Красноградську, Наталинську та Зачепилівську громади нашого району відвідала з робочим візитом директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації Ольга БЕЗПАЛОВА.
Разом з начальником Красноградської РВА Віктором ВОЙТЕНКОМ та міським головою Світланою КРИВЕНКО очільниця освіти області оглянула Красноградський інклюзивною-ресурсний центр, який створений з метою реалізації права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття освіти і є, по праву, одним із кращих в області. Директор установи Тетяна Калюжна розповіла про роботу колективу і закладу в цілому, про досягнення та плани на подальший розвиток й удосконалення такого важливого напрямку роботи з дітьми.
Керівники області, району та громади окреслили спільні шляхи реалізації планів та обговорили алгоритм подальшої співпраці з цього напрямку.
Крім того, в ході робочого візиту було відвідано два міських ліцеї, де в минулому році проведено якісний ремонт укриттів в рамках підготовки до нового навчального року за кошти державної субвенції та співфінансування з місцевого бюджету. Ольга Ігорівна відзначила якість проведених ремонтних робіт та належне облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти.
У Наталинській громаді Ольга Ігорівна разом з начальником сільської військової адміністрації Володимиром ПТИШНИКОМ відвідала Наталинський ліцей, ознайомилися з матеріально-технічною базою закладу та конструктивно обговорили проєкт будівництва захисної споруди цивільного захисту (бомбосховища) на території ліцею.Також було відвідано дошкільний підрозділ Наталинського ліцею, який облаштований протирадіаційним укриттям, але наразі його стан не відповідає встановленим вимогам, і як зазначив керівник сільської військової адміністрації, цей об’єкт включений до плану капітальних ремонтів на 2024 рік. За сприяння начальника Красноградської РВА, Наталинською сільською військовою адміністрацією було направлено звернення до Харківської ОВА та Харківської обласної ради щодо виділення коштів з обласного бюджету на співфінансування капітального ремонту протирадіаційного укриття з метою підготовки закладів освіти для можливого відновлення офлайн навчання.
У ході спілкування також обговорили питання оптимізації мережі закладів освіти відповідно до законодавчих ініціатив Уряду, реформу шкільного харчування та роботу з дітьми з особливими освітніми потребами.
У Зачепилівській громаді начальник Департаменту освіти і науки ХОВА відвідала відділ освіти селищної ради та обговорила з профільним заступником селищного голови Оленою ПОДКОЛЗІНОЮ та начальником відділу освіти Олександром ЗЕЛЕНСЬКИМ питання охоплення інклюзивною освітою дітей з особливими освітніми потребами та плани щодо впровадження офлайн навчання з 1 вересня поточного року за умови відповідності безпекової ситуації та реалізації проектів з облаштування укриттів.
Наступний свій візит начальник Департаменту освіти і науки ХОВА Ольга БЕЗПАЛОВА планує здійснити до Старовірівської, Сахновщинської та Кегичівської громад району.
Працюємо разом!