Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру відзначається 6 квітня

Україна щороку активно долучається до відзначення цього дня, розуміючи, що спорт має унікальну силу для того, щоб сприяти обʼєднанню людей навколо миру, дружби та розвитку. Цей день обраний не випадково. Власне 6 квітня 1896 році у місті Афіни розпочалися І Олімпійські ігри сучасності.
Тому сьогодні, у Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру, ми закликаємо всіх використовувати спорт як інструмент миру, обʼєднання та розвитку.
Ми пропонуємо приєднатися до акції з підняттям білої картки з нагоди Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру. І особистим підняттям білої картки (#WhiteCard), як 6 квітня «Спорт на благо розвитку та миру», так і протягом всього терміну 1-10 квітня, висловити і своє особисте бажання жити та сприяти миру, здоровому способу життя, фізичній і інтелектуальній активності та розвитку.
Разом, як словом так і справами, задекларуємо: «
«Ні – війні в Україні!»
«No War in Ukraine»
Так – Миру!
Yes to peace!
Ні війні! No war!
Спасибі нашим ЗС України, всім Захисникам та Захисницям за те, що можемо жити та працювати на рідній землі!✊🇺🇦
ДОВІДКОВО
Що ж таке біла картка? White card!
White Card, або Біла картка, – це символ миру, який широко використовується у спортивних заходах та інших подіях для висловлення підтримки миру та міжнаціонального порозуміння. Цей символ започаткований у 2007 році Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) та відзначається у різних видів спорту та культурних подіях.
Ідея Білої картки полягає в тому, щоб сигналізувати про відмову від насильства та конфліктів, а також про підтримку миру та співпраці між народами. Учасники заходу піднімають Білу картку як прояв солідарності зі спільною метою просування мирних цінностей та вирішення конфліктів через діалог та спорт.