На Харківщині стартує будівництво фабрики-кухні за підтримки фонду Говарда Баффета

Про це начальник Харківської обласної військової адміністрації повідомив під час брифінгу в Офіційному медіацентрі ХОВА.

Проект фабрики-кухні у Лозівському районі реалізується за участі Першої Леді України Олени Зеленської та підтримки Фонду Говарда Баффета. На фабриці централізовано готуватимуть їжу для 86 навчальних закладів Лозівської та Близнюківської тергромад.

«Будівництво фабрики-кухні напряму пов’язане із відновлення офлайн-освіти у цьому районі. Ми чітко розуміємо вартість, ми чітко розуміємо терміни і що найголовніше – що ми маємо отримати від цього проєкту. Це високоякісне харчуваня в тих школах, де ми відновлюємо офлайн-освіту», – зазначив Олег Синєгубов.

Крім того, в межах реформи шкільного харчування та відновлення офлайн-освіти у Лозівській та Близнюківській тергромадах планують переобладнати 43 харчоблоки.

Нагадаємо, Харківська ОВА спільно з обласною радою створили комунальне підприємство, яке централізує організаційні процеси будівництва фабрики, ремонту харчоблоків та відновленню укриттів.