В Харківському районі працює робоча група «Прозорість і підзвітність»

Про це йшлося під час засідання обласної робочої групи «Прозорість і підзвітність» під головуванням її очільника – заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова.

При Харківській районній військовій адміністрації створено робочу групу «Прозорість і підзвітність», до якої долучилися представники органів місцевого самоврядування, керівники профільних підрозділів РВА, а також представники громадськості. Під час робочих зустрічей та засідань, тривають перевірки тендерних закупівель.

«Грубих порушень при перевірці тендерних закупівель в Харківському районі виявлено не було. Закликаємо заохочувати до активної роботи представників громадськості, аби перевірки були ефективнішими. Наша головна мета – прозора та доброчесна робота», – зазначив Євген Іванов.

Також під час засідання обговорили результати проведення тендерних закупівель Департаментом агропромислового розвитку Харківської ОВА.

«Усі тендерні закупівлі, проведені Департаментом стосувалися оренди приміщень, відшкодування витрат на електроенергію, а також оплата транспортних послуг. При проведенні перевірки, жодних технічних або грубих, що можуть нести в собі корупційну складову, порушень виявлено не було», – повідомив Директор Департаменту агропромислового розвитку Андрій Дорожко.

Крім того, при Харківській ОВА проводяться тренінги для держслужобців щодо декларування.

«Навчання триває згідно плану. Спільно з представниками громадськості проводимо перемовини з Каразінською школою бізнесу. Вони стосуються проведення  додаткових тренінгів для керівників підрозділів та очільників департаментів за напрямком тендерних закупівель», – додав начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції Харківської ОВА Костянтин Ісаєв.

Нагадаємо, на Харківщині запрацював чат-бот «Написати Олегу Синєгубову». Функція дозволяє усім охочим повідомити про можливі факти корупції.