У межах робочої групи «Прозорість і підзвітність» триває навчання держслужбовців

В Харківській обласній військовій адміністрації вже проведено 15 семінарів на яких розглядалися питання щодо декларування доходів держслужбовцями.

Наразі необхідні знання в сфері держслужби змогли отримати фахівці Департаменту масових комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації ХОВА. Такі ж заняття проходять і в районних військових адміністраціях області.

Як зазначив начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції Харківської ОВА Костянтин Ісаєв, одним із дієвих інструментів забезпечення прозорості є саме декларування доходів держслужбовцями.

«Відповідно до протокольного доручення робочої групи «Прозорість та підзвітність» на базі презентації Національного агентства з питань запобігання корупції – «Загальний порядок надання декларацій», продовжуємо знайомити держслужбовців із тим, як правильно заповнити та вчасно подати декларацію», – сказав Костянтин Ісаєв.

Він нагадав, що держслужбовці мають подати дані за 2021 та 2022 роки до 31 січня 2024 року. При цьому, законодавець передбачив захист даних держслужбовців, родичі яких захищають країну в лавах ЗСУ та Сил оборони.