До відома ветеранів/-ок війни, військовослужбовців та членів їх родин !

Управління соціального захисту населення Красноградської  районної державної адміністрації повідомляє, що в нашій області з 01.03.2023 року розпочала роботу Харківська регіональна психологічна служба (далі – ХРПС), яка організована в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої Першою леді України Оленою ЗЕЛЕНСЬКОЮ.

Діяльність ХРПС, серед іншого, спрямована на надання допомоги ветеранам війни в адаптації їх до цивільного життя. До складу ХРПС входять 2 мобільні бригади психологічної допомоги, які здійснюють виїзди до територіальних громад для надання таких послуг:
психологічна допомога родичам полонених, зниклих безвісті чи загиблих;
психологічна допомога після перебування в окупації чи полоні;
психологічний супровід під час фіксації, документування та розслідування воєнних злочинів;
психологічне консультування;
психологічне інформування та просвіта;
психологічна реабілітація; психотерапія.

Фахівці мобільних бригад працюють як з дорослими, так і з дітьми. Для дітей та батьків проводяться заходи: з психоемоційного розвантаження; розширення навичок підтримки дітей; нормалізування поведінкових та емоційних проявів дитини.
Про зустріч з психологом можна домовитись в робочі дні з 09.00 до 17.00 години за телефонами: 0680719929; 0500719929; 0630719929. Також на Харківщині продовжують роботу 5 мультидисциплінарних мобільних команд, які надають соціально-психологічну допомогу людям, постраждалим від воєнних дій (в Красноградській, Лозівській, Харківській, Чугуївській міських територіальних громадах).

Крім того, 4 мобільні бригади медичної та психосоціальної допомоги за підтримки міжнародної організації Project HOPE працюють у Валківській, Шевченківській, Ізюмській, Нововодолазькій територіальних громадах.

Інформація про надавачів медичної допомоги за напрямом «Психологічна та психіатрична допомога» розміщена на сайті Національної служби охорони здоров’я за посиланням https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmgpsychiatry 
За додатковою інформацією звертатися до уповноваженої особи територіальної громади за місцем фактичного проживання.