«Смілива гривня» 2023: триває благодійна акція Нацбанку України

Національний банк України (НБУ) у партнерстві з ПриватБанком, Ощадбанком і ПУМБом запускає другу хвилю акції “Смілива гривня”, у рамках якої три місяці з 4 вересня банки прийматимуть монети номіналом 10, 50 копійок і 1, 2, 5 та 10 грн, після чого їх направлять на потреби Збройних сил України.

Згідно з повідомленням регулятора в понеділок, пункти приймання монет будуть відкриті у відділеннях зазначених банків практично в усіх регіонах країни.

Центробанк зазначає, що акція насамперед спрямована на дітей і молодь, а також закликає до організації колективного збору коштів.

Протягом минулої хвилі акції “Смілива гривня” з 1 серпня до 31 жовтня 2022 року монетами було зібрано 5 млн грн для ЗСУ. Тоді до неї долучилося 2400 колективів, 81% з яких — заклади освіти.

За даними НБУ, наразі в обігу перебуває 14,3 млрд монет на суму понад 6 млрд грн, серед них значна частка розмінних за номіналом 10 коп. і 50 коп.: 28,3% і 9,2%.

Як зауважує центробанк, населення часто уникає їхнього використання для готівкових розрахунків, унаслідок чого вони зберігаються в скарбничках або кишенях, тоді як можуть допомогти українським захисникам.

 

Де здати гроші? Ви можете здавати кошти до відділень банків-партнерів акції, а саме: ПриватБанку, Ощадбанку та ПУМБ. Важливо зазначити, що ця можливість доступна не лише у Києві, а й практично в усіх регіонах країни, де працюють ці банки.

Ми закликаємо вас об’єднати свої зусилля з друзями, родиною та колегами. Організуйте збір коштів у вашій громаді, навчальному закладі або на роботі. Разом ми здатні на більше!

Здавайте монети, а Національний банк разом із партнерами відправить їх на фронт на підтримку ЗСУ.

Кожна монета має в собі силу вдячності та підтримки. Запрошуємо вас приєднатися до благодійної акції “Смілива гривня”, яка має на меті допомогти нашим українським військовим – справжнім героям, які щодня ризикують своїм життям, захищаючи нашу країну.

Візьміть участь, організувавши збір коштів на роботі, у своєму колективі.
Як це зробити?

  • Поділіться інформацією про акцію зі своїми колегами.
  • Роздрукуйте оголошення про акцію та розмістіть його на дошках оголошень, щоб максимально поширити інформацію серед співробітників та колег.
  • Поділіться деталями акції на сторінках вашої організації в соціальних мережах та месенджерах.
  • А тепер про деякі практичні кроки для проведення збору коштів.
  • Візьміть порожню 5-літрову пластикову пляшку з-під води. Зніміть з неї кришку, але не викидайте її, оскільки вона знадобиться для закриття пляшки перед транспортуванням.
  • Зніміть з пляшки етикетку та замініть її на спеціальну наклейку, яку ми підготували (можна знайти за посиланням: http://surl.li/cponh).
  • Розмістіть пляшку на видному місці та під наглядом – наприклад, у вестибюлі біля охоронця чи на рецепції.
  • Почніть збір, вкинувши у пляшку кілька монет. Ваш власний приклад надихне інших долучитися до акції.
  • У межах акції “Смілива гривня” приймаються монети, які перебувають в обігу: 10 та 50 копійок, а також номіналом 1, 2, 5 та 10 гривень.

Важливо! Ми рекомендуємо збирати монети протягом двох – трьох тижнів. Будь ласка, врахуйте, що монети потрібно здати в банк до 30 листопада.

Куди можна здати зібрані кошти?
До відділень банків-партнерів: ПриватБанк, Ощадбанк та ПУМБ у вашому місті.

Детальна інструкція про те, як організувати збір монет в колективі, за посиланням: http://surl.li/cponh.

Адреси відділень, у які можна здати зібрані монети, а також детальні умови участі в акції можна знайти за посиланням: https://promo.bank.gov.ua/brave-hryvnia/.

Нехай наша єдність допоможе нашим героям. Разом ми можемо зробити більше!