Щодо обмежень проведення масових заходів на території Харківської області

Рішенням Ради оборони Харківської області заборонено:
⁃ мирні збори, мітинги, походи і демонстрації, культурно-просвітницькі, розважальні, видовищні та масові заходи, включаючи заходи в приміщеннях театрів, концертних установ, філармоній, клубів, музеїв та бібліотек незалежно від форми власності, в умовах воєнного стану, окрім спеціально визначених безпечних місць;
⁃ масові заходи на відкритому просторі на території Харківської області з кількістю учасників та глядачів понад 50 осіб.

Термін виконання: на період дії
правового режиму воєнного стану в Україні.

Зазначені обмеження не поширюються на проведення поховальних ритуалів та заходів, повʼязаних із вшануванням загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

До переліку безпечних місць, в яких рекомендовано проведення масових заходів у Красноградському районі віднесено 3 заклади, які були запропоновані громадами з огляду на наявність у них відповідних умов для безпеки та захисту учасників, у разі проведення заходів. Зокрема: КЗ «Кегичівський ліцей Кегичівськоі селищної ради; КЗ «Сахновщинський ліцей Сахновщинської селищної ради Красноградського району Харківської області; КЗ «Наталинський ліцей Наталинської сільської ради Красноградського району Харківської області.

Громадам, при подальшому визначенні інших додаткових безпечних місць для проведення заходів, варто керуватися нормами ДБН В.2.2-5-97 «Будинки і споруди. Захисні споруди цивільного захисту» щодо дотримання відповідних норм та повідомити РВА про визначення такого місця.

https://kharkivoda.gov.ua/news/120623?sv