ДО ВІДОМА СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ

Красноградська районна військова адміністрація нагадує, що з 1 січня 2023 року згідно Закону України «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України» (далі – Закон) почала діяти загальна заборона на використання всіх пластикових пакетів товщиною стінки до 50 мікрометрів (тонких, надтонких та оксорозкладних) в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг. Альтернативою їм повинні стати біорозкладні пакети, з відповідним маркуванням на кожному такому біопакеті, та інші варіанти паперових та поліпропіленових пакетів.

Відповідно до статті 6 Закону України «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України», за порушення норм цього Закону, до суб’єктів господарювання будуть застосовуватися адміністративно-господарські штрафи у розмірі від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення – у розмірі від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відділ економіки, агропромислового розвитку, житлово-комунального господарства та екології Красноградської районної державної адміністрації