Контроль за дотриманням карантинних заходів на території Красноградського району

На території Красноградського району працюють мобільні групи у складі представників Управління Красноградського району Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області та Красноградського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області.

За період 04.01. по 17.01.2022 мобільними групами перевірено – 123 закладів громадського харчування, продовольчої та не продовольчої торгівлі, перукарень та інших об’єктів. Порушення встановлено на 15 об’єктах, із них на території Красноградської міської ради – 3, на території Кегичівської селищної ради – 4, на території Сахновщинської селищної ради – 4, на території Зачепилівської селищної ради – 4. З метою усунення виявлених порушень оформлено 15 протоколів про порушення санітарних норм за статтею 44/3КУпАП пункт 1.

Під час перевірок виявлені порушення:

  • дотримується масковий режим,
  • працівниками закладів не проводиться щоденний температурний скринінг,
  • відсутні дезінфекційні засоби, відсутнє маркування дотримання соціальної дистанції.

У кожному перевіреному закладі проводилась роз’яснювальна робота із суб’єктами господарювання та відвідувачами з питань профілактики корона вірусної хвороби, надаються пропозиції, рекомендації, щодо дотримання протиепідемічних вимог.

Робота з профілактики та недопущення розповсюдження серед населення громад захворювань, що спричинені корона вірусом продовжується.