Мітинг-реквієм з нагоди 78-ї річниці визволення міста Краснограда від нацизму

Ніч з 18-го на 19-е вересня 1943 року — особлива для Красноградщини. Саме тоді точилася остання битва за наш район. Вже рано-вранці 19-го вересня він був повністю звільнений від фашистських загарбників. Відтоді минуло сімдесят вісім років, але й досі живе пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир і свободу Батьківщини, врятував світ від фашистської навали.

Зранку, 17 вересня, відбувся мітинг-реквієм з нагоди 78-ї річниці визволення міста Краснограда від нацизму біля меморіального комплексу « Братські могили».

Віддати данину пам’яті воїнам, які відстояли наш район, подарувавши йому друге народження, прийшли голова Красноградської райдержадміністрації Віктор Войтенко, голова районної ради Володимир Птишник, міський голова Світлана Кривенко, представники установ, організацій , структурних підрозділів райдержадміністрації та громадськість.

На знак пам’яті та шани на меморіальному комплексі настоятель Свято-Благовіщенського храму протоієрей Миколай справив панахиду за загиблими воїнами-визволителями.

Усіх, хто віддав своє життя за незалежність рідної землі, в ті страшні роки й зараз, присутні вшанували хвилиною мовчання. На знак шани та вдячності, тим кому немає забуття поклали живі квіти.

Ми пам’ятаємо!