Напрямки фінансування тваринництва

На виконання листа Департаменту Агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації від 04.06.2021 р. №08-34/06/1004 повідомляємо, що у поточному році буде продовжено державну фінансову підтримку галузі тваринництва.

З метою удосконалення порядків використання коштів та затвердження нових програм Кабінетом Міністрів України були внесені зміни у відповідні постанови: від 07.02.2018 №107 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції» та від 07.02.2018 №106 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств». Слід зазначити, що у постанову №106 найближчим часом будуть внесені зміни щодо заміни Мінекономіки на Мінагрополітики.

У поточному році планується фінансування галузі тваринництва за наступними напрямками (далі-Програми):

  1. Дотація за наявні бджолосім’ї;
  2. Часткове відшкодування вартості племінних тварин, бджіл, сперми та ембріонів;
  3. Часткове відшкодування вартості об’єктів;
  4. Компенсація відшкодування вартості об’єктів, профінансованих за рахунок банківських кредитів;
  5. Дотація за утримання кіз та овець;
  6. Дотація за приріст корів власного відтворення;
  7. Спеціальна бюджетна дотація фермерським господарствам за утримання корів.

Більш детально з умовами дії Програм можна ознайомитися у вищезазначених постановах.

Про початок роботи Програм буде повідомлено додатково.

Також інформуємо, що Департаментом у червні-липні планується проведення семінарів з метою детального роз’яснення механізмів дії програм державної підтримки, на які будуть запрошені фахівці районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Про дату проведення семінарів буде повідомлено додатково.

За додатковою інформацією щодо фінансової підтримки галузі тваринництва можна звертатися до відділу тваринництва та селекційно-племінної роботи Департаменту за телефоном: 705-21-76.

 

Відділ економіки, агропромислового розвитку, житлово-комунального господарства та

екології Красноградської районної державної адміністрації