У райдержадміністрації відбулася щотижнева апаратна нарада

Учора, 27 квітня, під головуванням Віктора Войтенка у райдержадміністрації відбулася щотижнева апаратна нарада, у якій взяли участь голови територіальних громад, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, закладів охорони здоров’я, житлово-комунальних і дорожніх підприємств та ін.
У ході обговорення питань у порядку денному заслухано представника місцевого органу поліції щодо стану дотримання правопорядку на території району. Голова райдержадміністрації Віктор Войтенко звернувся до місцевого органу поліції та голів територіальних громад з проханням розглянути питання про встановлення камер відеоспостереження на відповідних територіях.
“Питання облаштування місць масового перебування людей камерами відеоспостереження для місцевих громад є досить актуальним. Це сприятиме ефективному реагуванню правоохоронних органів на зафіксовані ними порушення законодавства, розкриттю кримінальних правопорушень, стимулюватиме громадян до дотримання встановлених правил поведінки під час перебування в громадських місцях. З цією метою територіальні громади мають обговорити це питання на виконкомах, розробити програми, передбачити певні кошти” – зазначив Віктор Войтенко.
Під час апаратної наради обговорили питання щодо ситуації з поширення коронавірусної інфекції та стан вакцинування населення від COVID-19. Директори закладів первинної та вторинної ланок Красноградщини зазначають, що ситуація з поширення коронавірусу залишається бути складною, хворих багато, тільки за останню добу зареєстровано 4 летальних випадки. Центрами первинної медико-санітарної допомоги організовані роботи пунктів вакцинування та мобільних бригад. Наразі провакцинувалися майже 950 громадян.
Особливу увагу на нараді було приділено питанню готовності місцевих правоохоронних органів, ДСНС, житлово-комунальних та інших служб до оперативного реагування на надзвичайні ситуації та події у період святкування Великодня та травневих свят. Голова райдержадміністрації зазначив на необхідності затвердження графіків чергування у святкові та неробочі дні, додаткових заходів з охорони громадського порядку, організації роботи додаткових аварійно-відновлювальних бригад при підприємствах критичної інфраструктури та ін.
Також на апаратній нараді до голів територіальних громад звернувся начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Харківській області Сергій Пожарський з питання залучення до декларування доходів одноосібників, які мають у власності земельні ділянки площею понад 2 га.
Віктор Войтенко наголосив, що кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори у порядку та розмірах, встановлених законодавством. Адже чесно задекларовані та сплачені в повному обсязі податки надійдуть до бюджету громади, з якого в подальшому фінансуватимуться витрати на забезпечення діяльності комунальних закладів, ремонтування доріг, освітлення вулиць тощо.
На нараді були обговорені й інші питання життєдіяльності району. За підсумками обговорення очільником району були надані відповідні доручення.