Девіз Дня охорони праці -2021: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі»

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006, щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.

Пандемія COVID-19 зумовила вибір теми Всесвітнього дня охорони праці та в 2021 році. У минулому році вірус зупинив життя цілої планети і внаслідок цього постраждали як роботодавці, так і працівники. Наслідки негативного впливу короновірусної  інфекції на сферу праці доводиться долати до сих пір.

Разом з кризою прийшло усвідомлення важливості зміцнення систем безпеки та здоров’я на роботі,  в тому числі і служб безпеки і гігієни праці, як на національному рівні, так і на рівні підприємств.            Саме тому в 2021 році Всесвітній день охорони праці (World Day for Safety and Health at Work) МОП присвятить стратегіям зміцнення національних систем БГТ і посилення життєстійкості і протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків та набутого досвіду в сфері праці.

За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз зазначеного заходу у 2021 році «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР».