У місті з нагоди 77-ої річниці визволення Красноградщини від нацистських загарбників урочистою ходою центральною вулицею пройшла колона красноградців та почесних гостей

Зранку, 19 вересня, з нагоди відзначення Дня міста та 77-ої річниці визволення Красноградщини від нацистських загарбників, у місті відбулася районна хода, яка стартувала з малої площі міста та завершилася на меморіальному комплексі «Братські могили».
Очолювали колону керівництво міста та району, а також почесні гості, які завітали на свято аби привітати красноградців з визначною датою в історії Красноградського району – Днем визволення від нацистських окупантів. Серед них це Олександр Любимович Копиленко – онук нашого видатного письменника-земляка Олександра Івановича Копиленка, народний депутат України. Також у заході взяв участь почесний консул Консульства Республіки Казахстан у місті Харків Наджафлі Емін Муса огли.
Зі словами привітань до красноградців звернувся голова райдержадміністрації Олександр Кайдаш. Він подякував тим, хто віддав своє життя за Красноградщину, тим, хто вижив, та розбудовував свій край, та побажав всім мирного неба, добра, довголіття та найголовніше всім жителям – ніколи не знати жахів війни.
Слово від ветеранів мала Людмила Меркулова, яка коротко ввела присутніх в історичний екскурс подій часів Другої світової на Красноградщині.
Панахиду за загиблими у роки Другої світової війни відслужив настоятель Благовіщенського Храму Протоієрей Миколай.
Присутні вшанували пам’ять усіх загиблих у битвах за місто і Україну, всіх героїв і жертв війни хвилиною мовчання та поклали квіти до Братських могил