До уваги пільговиків, які мають право проїзду у міжміському транспорті !

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2019 р. N 1123 внесені зміни  до Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання    твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі.

Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті Мінсоцполітики для виплати пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі, та механізм надання громадянам у грошовій формі пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Дія цього Порядку поширюється на осіб, які мають право на пільги згідно із Законами України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”,  “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” (крім військовослужбовців), “Про Службу безпеки України”, “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”,  “Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист”, “Про бібліотеки і бібліотечну справу”, “Про музеї та музейну справу”, “Про захист рослин”, “Про жертви нацистських переслідувань”, “Про охорону дитинства”, “Про соціальний захист дітей війни”, “Про культуру”, “Про освіту”, Кодексом цивільного захисту України (крім осіб рядового і начальницького складу), Основами законодавства України про охорону здоров’я (далі – пільговики).

Управління соціального захисту населення на підставі даних Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги  розраховують щомісяця суму пільги на оплату житлово-комунальних послуг виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно із законом, кількості членів сім’ї, які мають таке право відповідно до законодавчих актів та з урахуванням встановлених цін/тарифів  і державних соціальних нормативів у сфері житлово-комунального обслуговування. А на придбання твердого палива і скрапленого газу виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно із законом, з урахуванням мінімальних норм забезпечення твердим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості.

Виплата розрахованої суми пільги здійснюється у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок Мінсоцполітики в АТ “Ощадбанк” .

За заявою пільговика, поданою до управління соціального захисту населення до 15 жовтня (15 травня), у якій зазначаються виплатні реквізити, виплата пільги здійснюється у грошовій готівковій формі з початку опалювального (неопалювального) сезону. У разі подання заяви після 15 жовтня (15 травня) протягом опалювального (неопалювального) сезону пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика в уповноваженому банку з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

Тобто пільговик тепер за бажанням має право на  пільгу в готівковій формі з наступного місяця після подання заяви та реквізитів банку до управління.

 Пільговики, яким надається пільга у грошовій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої  виконавцям комунальних послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою.

Питання, пов’язані з нарахуванням пільги, пільговики звертаються до управління соціального захисту населення.

За отриманням інформації про операції, здійснені за обліковим записом пільговика  у грошовій безготівковій формі щодо перерахування коштів  виконавцям комунальних послуг, пільговики звертаються до АТ “Ощадбанк”.

Звертаємо увагу, що відповідно до Положення про   Єдиний  державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги у  разі змін , що відбулися у пільговика  ( місця проживання, у складі сім’ї, заміна паспорту,  номер мобільного телефону тощо)  пільговик повідомляє про це управління соціального захисту населення.

Управління працює: з понеділка по четвер з 8год. до 17год.15хв; п’ятниця з 8 год. до 16 год. За адресою : м. Красноград, вул. Бєльовська буд. 84, 1 поверх, кім.2, телефон для довідок  72327.