Шановні пільговики!

З метою дотримання прав окремих категорій громадян на пільговий проїзд, враховуючи положення статті 91 Бюджетного кодексу України відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про охорону дитинства» особи з інвалідністю внаслідок війни (у тому числі з числа осіб, які брали участь в проведенні антитерористичної операції), учасники бойових дій (у тому числі з числа осіб, які брали участь в проведенні антитерористичної операції)  та діти з багатодітних сімей старше 6 років на LІХ сесії районної ради, яка відбулася 24 грудня  2019 року затверджено  Порядок виплати компенсації за проїзд автомобільним транспортом пільгових категорій громадян на міжміських маршрутах загального користування, протяжність яких перевищує 50 км.  .

Цей Порядок визначає механізм виплати компенсації за проїзд автомобільним транспортом пільгових категорій громадян (осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій, діти з багатодітних сімей старше 6 років )   на міжміських маршрутах загального користування, протяжність яких перевищує 50 км.  за рахунок коштів районного бюджету.

Компенсація зазначеним категоріям громадян надається шляхом проведення  виплати вартості квитка за проїзд в автомобільному транспорті на міжміських маршрутах загального користування.

 Виплату компенсації здійснює управління соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації (далі управління)   за місцем перебування громадянина на обліку в  Єдиному  державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги.

         Особа з інвалідністю внаслідок війни, учасник бойових дій, дитина з багатодітних сімей старше 6 років  при придбанні  квитка  пред’являє пільгове посвідчення. Проїзний квиток  містить інформацію по  пільговика:  прізвище, ініціали та номер посвідчення.

         Для виплати компенсації громадянин, особа якого посвідчується паспортом, звертається до управління із заявою, до якої додаються проїзні документи на проїзд в автомобільному транспорті на міжміських маршрутах загального користування із зазначенням прізвища, ініціалів пільговика та номера посвідчення (фіскальний чек або проїзний квиток (без врахування перевезення багажу та станційних послуг) за формою, затвердженою наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 25.05.2006 №503 «Про затвердження Типових форм квитків на проїзд пасажирів і перевезення багажу на маршрутах загального користування»). У заяві зазначається особовий рахунок, відкритий в державній банківській установі Красноградського району, на який буде перераховуватися сума компенсації.

Управління працює: з понеділка по четвер з 8год. до 17год.15хв; п’ятниця з 8 год. до 16 год. За адресою : м. Красноград, вул. Бєльовська буд. 84, 1 поверх, телефон для довідок  72327.