Виплата житлових субсидій у готівковій формі

В березні 2019 року виплата житлових субсидій у готівковій формі здійснюється:

особам, які одержують пенсії – через Пенсійний фонд України шляхом перерахування коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через поштові відділення АТ «Укрпошта» де особа одержує пенсію;

особам, які не одержують пенсію – через АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування коштів для здійснення грошових переказів через платіжну систему «Швидка копійка» або шляхом зарахування на поточні рахунки, відкриті в АТ «Ощадбанк».

При цьому через технічні проблеми певна частина одержувачів пенсії не була ідентифікована Пенсійним фондом України як одержувачі пенсії і як наслідок, виплата цим особам житлової субсидії у готівковій формі буде здійснюватися через АТ «Ощадбанк».

Статтею 245 Цивільного кодексу України передбачені різні форми довіреності, зокрема, довіреність особи, яка проживає у населеному пункті, де немає нотаріусів, може бути посвідчена уповноваженою на це посадовою особою органу місцевого самоврядування (сільської ради).

Одночасно звертаємо увагу, що у довіреності має бути чітко визначено перелік дій, на які уповноважено довірену особу від імені довірителя, зокрема, отримання житлової субсидії у готівковій формі через платіжну систему «Система термінових переказів «Швидка копійка», відкриття поточного рахунку в АТ «Ощадбанк» та розпорядження ним, отримання банківської платіжної картки.

Отримати будь яку інформацію про отримання житлових субсидій можна  в управлінні праці та соціального захисту населення за адресою м. Красноград, вул. Бєльовська, 84, або за телефоном гарячої лінії 71810.