Управління праці та соціального захисту населення Красноградської державної адміністрації повідомляє

Відповідно до Порядку використання коштів передбачених в обласному бюджеті для відшкодування витрат на поховання померлих учасників бойових дій і осіб з інвалідністю внаслідок війни, затвердженого рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 57-VII визначено механізм здійснення видатків обласного бюджету на відшкодування витрат на здійснене поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, відповідно до Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років».

Цей Порядок застосовується щодо учасників бойових дій і осіб з інвалідністю внаслідок війни, які на момент смерті були зареєстровані та проживали на території Красноградського району.

Підставою для проведення відшкодування витрат на поховання померлого учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни особі, яка здійснила поховання є письмове звернення цієї особи до управління соціального захисту населення за місцем обліку померлої особи.

До звернення  (заяви) додаються:

  • копія паспорту та довідка про присвоєння ідентифікаційного номеру особи, яка здійснила поховання;
  • копія документу, що підтверджує віднесення особи померлого до зазначеної категорії;
  • копія свідоцтва про смерть;
  • копія документу, що засвідчує факт поховання особою, яка здійснює поховання;
  • копії документів, що підтверджують вартість наданих ритуальних послуг.

Відшкодування витрат на проведення безоплатного поховання померлих учасників бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни, здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету шляхом виплати грошової компенсації виконавцю поховання померлого в 2019 році у розмірі 4302,00 грн.

Порядком також визначено перелік послуг з поховання померлих, вартість яких відшкодовується виконавцю поховання:

– оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання;

– доставка предметів похоронної належності;

– надання транспортних послуг;

– перенесення труни з тілом померлого до будинку (квартири), до моргу, з будинку (квартири), моргу, до місця поховання;

– організація поховання і проведення ритуалу;

– надання труни;

– надання вінка похоронного з траурною стрічкою (з написом чи без нього);

– копання могили;

– надання урни;

– кремація;

– поховання урни з прахом (закопування в могилі чи розміщення в колумбарій ніші та одноразове прибирання прилеглої території після поховання).

Більш детальну інформацію можна отримати в управлінні праці та соціального захисту населення за адресою: м. Красноград вул. Бельовська, 84., телефон для довідок : 7-23-27. Управління працює з понеділка по четвер з 8 год. до 17 год., в п’ятницю з 8 год. до 16 год.