Захистимо себе сьогодні, щоб не шкодувати завтра!

Проблема ВІЛ/СНІДу залишається актуальною у наші дні. ВІЛ – інфекція та СНІД сьогодні широко розповсюджуються  як в Україні, так і в усьому світі. Щоб захистити себе від цієї небезпечної хвороби, потрібні знання. Саме для поглиблення знань та розуміння проблем, пов’язаних з ВІЛ/СНІДом, 12 вересня 2017 року фахівцем із соціальної роботи Красноградського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та працівниками Красноградського районного відділу з питань пробації Харківської області  за участі соціального працівника Харківського обласного благодійного фонду «Парус» були проведені бесіди з молоддю, яка перебуває на обліку відділу пробації щодо профілактики  ВІЛ – інфекції та СНІДу.

З учасниками заходу були розглянуті питання щодо виникнення і поширення ВІЛ – інфекції, впливу вірусу на організм людини, життя із ВІЛ, шляхи діагностики та передачі ВІЛ – інфекції, толерантного ставлення до хворих людей.  Особам, які перебувають на обліку відділу пробації, надано інформацію про установи, організації та гарячі лінії, які надають допомогу, керуючись принципами конфіденційності та анонімності. Учасники заходу переглянули соціальний ролік «Правда про СНІД».

Клієнти відділу пробації мали змогу отримати консультацію соціального працівника благодійного фонду «Парус»  Сергія Авксентюка щодо можливості безкоштовного  анонімного тестування на ВІЛ. Деякі з них виявили бажання пройти експрестест на визначення антитіл до ВІЛ. Після проведення заходу всі присутні отримали інформаційні листівки «Знайте правду про ВІЛ-інфекцію та СНІД».

Підсумком було наголошено, що знання про наявність хвороби дають людині можливість своєчасно почати лікування хвороби та попередити її прогресування. ВІЛ – позитивна людина має право: вести особисте життя, мати друзів, одержувати інформацію і освіту. Людина має право жити!