Попередження зовнішньої нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми

10 квітня 2017 року для громадян, які перебувають на обліку як безробітні в Красноградському районному центрі зайнятості, регіональним представником Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування був проведений семінар з попередження зовнішньої нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми.

Мета заходу – це інформування громадян щодо ризиків працевлаштування за кордоном, негативних наслідків нелегальної трудової міграції та важливості звернення до посередників з працевлаштування за кордоном, які мають ліцензії на такий вид діяльності.

В заході взяли участь фахівці Управління праці та соціального захисту населення та Комунального закладу “Харківська гуманітарно-педагогічна академія” ХОР . Шукачі роботи отримали інформацію щодо спектру послуг служби зайнятості, спрямованих на зайнятість громадян в межах країни, про законодавчі акти, що стосуються нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми, про урядові структури та громадські організації, до функцій яких входить надання інформаційної та іншої підтримки потенційних мігрантів та осіб, що повернулися із-за кордону, особливостей працевлаштування за межами України.

Карина Бондарець – представник Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування ознайомила присутніх із проблемою торгівлі людьми та сумною статистикою по Україні та Харківській області, акцентувала увагу присутніх на конкретних негативних випадках при міграції за кордон, надала рекомендації щодо зменшення ризику незаконного працевлаштування за кордоном та торгівлі людьми.

 Семінар пройшов у формі діалогу, громадян цікавили конкретні приклади та наслідки прояву торгівлі людьми, координати та контакти організацій, що опікується даною проблематикою.