Інформація для Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та Житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) Красноградсього району про проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «РАЗОМ в МАЙБУТНЄ»

З 2012 року Харківською обласною радою проводиться обласний конкурс міні-проектів розвитку територіальних громад. Одним з основних завдань конкурсу є стимулювання діяльності громадських організацій, органів самоорганізації населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), ініціативних груп громадян через надання фінансової підтримки для впровадження їхніх суспільних ініціатив.

Серед пріоритетних напрямів конкурсу є енергоефективність та енергозбереження (заміна старих вікон і дверей на енергозберігаючі, утеплення приміщень соціальної сфери та житлових будинків, заміна систем опалення, заміна систем освітлення приміщень та вулиць у населених пунктах, впровадження інших інноваційних енергозберігаючих технологій) та чисте довкілля (облаштування майданчиків для збору твердих побутових відходів та ін.).

У минулому році до переліку переможців конкурсу потрапили 13 міні-проектів ОСББ загальною вартістю 1,3 млн. грн. Вважаємо, що необхідно поширювати таку практику і у поточному році. В 2017 році загальний обсяг фінансування міні-проектів становить до 200 тис. грн..

Проекти виконуються на умовах  обов’язкового співфінансування:

-максимальна сума гранту з обласного бюджету не перевищує 50 % вартості проекту;

– внесок конкурсанта (ОСББ) – не менше 5 %;

-внесок місцевих бюджетів (сільського, селищного, міського та районного бюджетів), приватного партнера та інші джерела, не заборонені чинним законодавством України – не менше 45 % (у тому числі кошти місцевих бюджетів – не менше 10 % від загальної вартості проекту).

Конкурсанти – ОСББ подають до Конкурсного комітету міні-проект, що містить конкурсну документацію згідно з переліком, затвердженим Конкурсним комітетом, та наступні документи, завірені печаткою та підписом уповноваженої особи Конкурсанта:

– інформацію з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що підтверджує факт державної реєстрації ОСББ;

– копію статуту;

– копію документу, що підтверджує повноваження особи, яка представляє Конкурсанта;

– резюме Конкурсанта/керівника міні-проекту;

– копію паспорта громадянина України Конкурсанта/керівника міні-проекту;

– згоду на обробку персональних даних.

Всі Конкурсанти до основного переліку конкурсної документації обов’язково додають гарантійні листи про згоду на участь у співфінансуванні партнерів міні-проекту.

У випадку, якщо в рамках реалізації міні-проекту планується поліпшення (вдосконалення, модернізація) стану об’єкта (майна), то Конкурсант надає фотознімки (візуалізацію) наявного стану того об’єкта, який планується змінити чи відремонтувати.

Міні-проекти подаються в письмовому виді за формами встановленого зразка, що затверджуються рішенням Конкурсного комітету, за підписом уповноваженої особи Конкурсанта.

До конкурсного відбору приймається не більше 1 міні-проекту в кожній номінації від одного Конкурсанта.

Згідно із затвердженим планом проведення конкурсу у 2017 році приймання та реєстрація міні-проектів здійснюється до 28.02.2017.

Більш детальна інформація про конкурс та зразки документів розміщені на офіційному сайті Харківської обласної ради (http://www.oblrada.kharkov.ua/ua/contests-grants/together-to-the-future).

Всі  ОСББ та ЖБК, бажаючі взяти участь в обласному конкурсі міні-проектів «Разом в майбутнє», та для  допомоги у оформленні необхідних документів просимо звертатись до відповідних міської  та сільських рад, на територіях яких вони знаходяться.

Інформація відділу архітектури, містобудування та

житлово-комунального господарства