Легалізація робочих місць та заробітної плати – один з головних напрямів роботи РДА

4 вересня 2020 року районною робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Роботодавців та найманих працівників в черговий раз ознайомлено зі змінами в трудовому законодавстві, наслідками нелегальної зайнятості та відповідальністю роботодавця у вигляді штрафу за порушення трудового законодавства.

Ніхто не зможе краще змусити роботодавців чесно платити зароблені гроші, як самі працівники, які повинні просто не погоджуватися на роботу за невигідними для себе умовами.

Шановні роботодавці!
Закликаємо Вас зробити крок назустріч суспільству – легалізувати зайнятість населення та відмовитись від виплати зарплати «в конвертах». Пропонуємо Вам невідкладно укласти належним чином трудові відносини з своїми найманими працівниками.

Нагадуємо, що згідно ст. 265 КЗпП України юридичні та фізичні особи – підприємці, які неофіційно використовують найману працю, несуть адміністративну відповідальність у вигляді штрафних санкцій.