В органі казначейської служби України відкриті спеціальні (депозитні) рахунки для внесення грошової застави на місцевих виборах

Про це повідомила начальник управління державної казначейської служби України в Красноградському районі Вікторія Демченко під час апаратної наради, яка сьогодні відбулася під головуванням Олександра Кайдаша – голови РДА.

Казначейські рахунки відкриті для трьох територіальних виборчих комісій: Красноградської районної ТВК, міської ТВК та Наталинської сільської ТВК.
Грошова застава, внесена місцевою організацією політичної партії, яка висунула кандидатів у депутати, або місцевою організацією відповідної політичної партії вищого рівня, повертається у разі, якщо за підсумками виборів місцева організація політичної партії отримала право на участь у розподілі депутатських мандатів або особу визнано обраною депутатом.

Начальник управління соціального захисту населення РДА Світлана Гонтар доповіла, що за попередньою інформацією Красноградському району мають виділити субвенцію з державного бюджету для придбання житла для 6 дітей-сиріт.

Про стан відвідування навчальних закладів та закладів дошкільної освіти проінформувала начальник відділу освіти РДА Антоніна Турова. Вона доповіла, що відділом освіти здійснюється щоденний та щотижневий моніторинг стану відвідування учнів та вихованців закладів освіти, за останній тиждень спостерігається збільшення захворюваності на ГРВІ серед дітей.

Директорка Красноградської ЦРЛ Ганна Васенко доповіла, що станом на сьогоднішній день в інфекційному відділені перебувають 9 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19, 2 з них це мешканці інших районів. З початку пандемії в районі зареєстровано 3 випадки смерті від коронавірусної інфекції (1 – мешканець м. Краснограда, 1 – з Кегичівки та 1 з Зачепилівки). Всі ці троє осіб мали супутні тяжкі захворювання.