На Харківщині понад 350 жителів придбали нове житло за програмою «єВідновлення»

На апаратній нараді 30 квітня під головуванням начальника ХОВА Олега Синєгубова обговорили реалізацію програми «єВідновлення».

Нині житловими сертифікатами скористалися 356 людей, зокрема придбали 277 квартир та 79 приватних житлових будинків. Вартість придбаного житла становить 595 мільйонів гривень, з них оплачено житловими сертифікатами – 584,5 мільйона гривень. Загалом комісіями сформовано 1835 сертифікатів з надання компенсації за знищене майно на суму 2,6 мільярада гривень.

«Головам органів місцевого самоврядування найголовніше продовжувати формувати заяви від наших громадян і організовувати ці виплати. Адже поки це єдиний спосіб оформити відшкодування, поза тими програмами, що ухвалені на місцевих сесіях через місцеві бюджети. Питання реалізації програми «єВідновлення» стоїть на контролі Офісу Президента та профільного міністерства, тому не маємо збавляти темпи», – зазначив Олег Синєгубов.

Як додав директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських, з початку реалізації програми «єВідновлення» в області подано 32 473 заяви для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Найбільше заяв подано мешканцями Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів.

«У межах програми «єВідновлення» 18 077 заявників вже отримали грошову допомогу для ремонту житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії рф. На рахунки заявників було нараховано 1,6 мільярда гривень. Окрім того, ухвалено рішення про надання компенсації та передано на виплату для 1091 заявника на загальну сума 187 тисяч гривень», – сказав Антон Коротовських.