На Харківщині понад 15 тисяч людей з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю отримали грошову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН

Всесвітня продовольча програма ООН з лютого цього року розширила свою додаткову грошову допомогу для незахищених верств населення та розпочала діяльність в Харківській області.

«Дякуємо міжнародним партнерам за підтримку жителів Харківщини. Важливо, що реєструватися на таку допомогу не потрібно. Люди, які відповідають критеріям програми, обираються з бази даних отримувачів державної соціальної допомоги. Виплата нараховується через банк чи Укрпошту, тобто у такий спосіб як людина вже отримує державну соціальну допомогу», – сказала Віта Ковальська.

Увага! Відповідно до умов програми право на отримання допомоги мають люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, які:

• одержують державну соціальну допомогу в розмірі менше ніж 3 250 грн на місяць;
• проживають на території України, окрім територій, окупованих рф (ці території визначені згідно з наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022 № 309 та не входять до програми допомоги);
• не отримують допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб, крім тих, хто проживає на територіях активних або можливих бойових дій згідно з наказом №309 Міністерства реінтеграції.  Допомога для ВПО на територіях активних або можливих бойових дій не враховується при розрахунку додаткової грошової допомоги від Всесвітньої продовольчої програми;
• не отримують допомоги від інших міжнародних організацій.

Допомога становить різницю між вже отримуваною соціальною допомогою та 3 250 грн. Наприклад, якщо особа отримує соціальну допомогу в розмірі 2 500 грн, то розмір додаткової грошової допомоги становитиме 750 грн.

Наразі понад 15 тисяч жителів області через банки уже отримали перші виплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН на загальну суму майже 40 млн грн. Ще приблизно 1 700 жителів через Укрпошту почнуть отримувати виплати впродовж кількох наступних тижнів.