Старовірівську, Кегичівську та Сахновщинську громади нашого району з робочим візитом відвідала директор Департаменту науки і освіти Харківської ОВА Ольга БЕЗПАЛОВА

11 квітня Старовірівську, Кегичівську та Сахновщинську громади нашого району з робочим візитом відвідала директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації Ольга БЕЗПАЛОВА.
Основні питання, що були розглянуті під час візиту – реалізація права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття освіти та облаштування безпечних умов навчання (виховання) в закладах освіти району в рамках підготовки до нового навчального року.
В Старовірівській громаді Ольга Ігорівна поспілкувалася з сільським головою Миколою Біндусом та фахівцями відділу освіти з даних питань та окреслили план подальших дій щодо активного удосконалення роботи із забезпечення безпечних умов в закладах освіти.
В Кегичівській громаді разом з першим заступником селищного голови Людмилою КВОКОЮ та начальником відділу освіти Світланою Корсун було відвідано два ліцеї, де в минулому році проведено якісний ремонт укриттів в рамках підготовки до нового навчального року за кошти державної субвенції та співфінансування з місцевого бюджету. Ольга Ігорівна також відзначила високу якість проведених ремонтних робіт та належне облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти. Також оглянули хід завершення ремонтних робіт в одному із дошкільних навчальних закладів селища.
В місцевому ІРЦ очільниця освіти області поспілкувалася з колективом закладу та обговорили ряд питань щодо охоплення дітей з особливими потребами відповідною освітою.
Крім того, в ході візиту відвідано молодіжний центр, облаштований у тісній співпраці з ЮНІСЕФ та Центр життєстійкості, що нещодавно відкрито в селищі.
У Сахновщинській громалі Ольга Ігорівна разом з селищним головою Володимиром СУЄЦЬКИМ та начальником відділу освіти Григорієм ПЕРКІНИМ відвідала два заклади ЗСО, де проведено якісний ремонт сховищ, та обговорили можливість капітального ремонту укриття в одному із дошкільних закладів селища.
У ході візиту відвідано інклюзивно-ресурсний центр, де обговорили стан роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.
Працюємо разом!✊🇺🇦