На Харківщині у наступному місяці відкривається офіс «Зроблено в Україні»

Всеукраїнська економічна платформа «Зроблено в Україні» стане інструментом для забезпечення діалогу держави і бізнесу.

На цьому наголосив під час брифінгу 8 квітня директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.

«Нещодавно перші офіси «Зроблено в Україні» відкрили у Сумах та Чернігові. У Харківській області перший такий центр ми плануємо відкрити до 1 травня. До кінця року збираємося запустити ще 5 таких філій в усіх районах Харківської області. У такому офісі кожен підприємець, кожна особа, яка хоче працювати, займатися власною справою, отримає всю інформацію щодо того, чим держава може допомогти і яким чином краще будувати свій бізнес», – сказав Олександр Котуков.

Зокрема, працюють такі урядові програми підтримки: «єРобота», «єОселя», «Доступні кредити 5-7-9%», грант на власну справу, регіональні підтримки бізнесу, гранти на тепличне господарство, гранти на садівництво, ягідництво та виноградарство, компенсації на закупівлю сільгосптехніки вітчизняного виробництва. За посиланням можна детальніше ознайомитися з умовами.

«Також продовжуємо надавати ваучери на навчання. На сьогодні держава оплачує підвищення своєї освіти за 124 професіями та спеціальностями. Проте наразі обговорюється, що у цьому році перелік професій збільшиться. Актуальними є спеціальності: медсестринство, психологія, дошкільна освіта, кухар, медицина, водій, фармація, тракторист-машиніст», – зазначив директор Харківського обласного центру зайнятості.

Окрім того, надається компенсація роботодавцям фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.

«Нині можемо компенсувати до 71 тисячі гривень за облаштування робочих місць у разі працевлаштування осіб з інвалідністю ІІ групи і до 106,5 тисячі гривень для осіб з інвалідністю І групи. Це дає можливість купити крісло, столи, стільці, монітори, спеціальну клавіатуру, розсувні системи для дверей, сенсорні системи для того, щоб людям з інвалідністю було зручно працювати», – розповів Олександр Котуков.