Відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» в Красноградському районі

Нещодавно у мережі фейсбук з’явилася інформація про те, що в одній з громад Харківщини вдруге заплатять за укриття.
Мова йшла про Наталинську громаду, тому основне питання порядку денного стосувалося фінансування робіт з коригування проектно-кошторисної документації для будівництва укриття в Наталинському ліцеї.
Члени робочої групи заслухали інформацію начальника Наталинської сільської військової адміністрації Володимира ПТИШНИКА, який доповів, що у 2023 році з метою облаштування безпечних умов у закладах освіти та отримання субвенції з державного бюджету та співфінансування з місцевого бюджету, Наталинською громадою виготовлено ПКД по об’єкту «Будівництво захисної споруди цивільного захисту в комунальному закладі «Наталинський ліцей Наталинської сільської ради Красноградського району» вартістю 2,148 млн. грн. (відповідно до чинного законодавства було проведено тендер, укладено договір, проведена експертиза проекту).
З 01 листопада 2023 року в Україні набрали чинності нові будівельні норми ДБН В.2.2-5:2023 «Захисні споруди цивільного захисту», які встановлюють чіткі вимоги до проектування та будівництва нових захисних споруд, а також реконструкції та капітального ремонту вже існуючих. Тож раніше виготовлена проекто-кошторисна документація не відповідає новим будівельним нормам та потребує коригування.У зв’язку з цим, Наталинською сільською радою у березні поточного року укладено договір з розробником проєкту на коригування проєктної документації відповідно до діючих ДБН.
При цьому вартість коригування кошторисної документації згідно вимог чинного законодавства не перевищує 50% ціни основного договору.
Оскільки за попередньою інформацією області, за умови достатньої безпекової ситуації в Красноградському районі з 1 вересня 2024 року передбачається запровадження офлайн навчання при наявності облаштованих укриттів згідно норм, тому реалізація зазначеного проекту в одному з найбільших закладів освіти Наталинської громади є пріоритетом.
Члени робочої групи досконало розглянули зазначене питання на відповідність норм чинному законодавству та не вбачають фактів порушень.
Працюємо далі.