Однією з передумов сталого демократичного розвитку суспільства є інформаційна відкритість органів державної влади

Однією з передумов сталого демократичного розвитку суспільства є інформаційна відкритість органів державної влади.
Саме організаційною та інформаційною роботою з реалізації державної політики у сфері інформації з метою забезпечення доступу громадян до інформації та виконання повноважень РВА займається відділ організаційної роботи апарату райдержадміністрації – начальник відділу Віра ПЕДАШ, головні спеціалісти Марина ПОНОМАРЕНКО та Антоніна БАЗАРНА.
Крім здійснення основних функцій з організації діяльності РВА, відділом систематично проводиться аналіз суспільно-політичної ситуації в районі. Щоденно ведеться моніторинг засобів масової інформації та мережі Інтернет.
Забезпечується постійний контакт з органами місцевого самоврядування з усіх питань.
Спеціалісти відділу беруть участь у підготовці інформаційних повідомлень та інших матеріалів, які сприяють розширенню міжрегіональних зв’язків, узагальнюють інформацію по району у різних сферах життєдіяльності, сприяють поширенню соціальних інформаційних кампаній.
Сприяючи розвитку інформаційного простору, виконанню законодавства України щодо діяльності ЗМІ, свободи слова та цифровізації, відділ щоденно здійснює співробітництво із комунікаційниками територіальних громад району, місцевими ЗМІ.
З метою висвітлення діяльності Красноградської РВА у соціальних мережах створена на платформі Facebook офіційна сторінка та в месенджері Telegram – пресканал (https://t.me/krasnograd_rda), які постійно актуалізуються.
Спеціалістами налагоджений комунікативний простір, на якому висвітлюється лише достовірна інформація з офіційних джерел, що також дає змогу працювати в напрямку боротьби з дезінформацією та фейками.
Працювати відповідально, старанно, самовіддано та професійно – це життєва позиція кожної з них. А ще їх патріотизм, любов до рідної землі та обраної справи є тією рушійною силою, яка щоденно надихає колег та оточуючих.