Робоча нарада щодо організації почесних поховань загиблих військовослужбовців

Сьогодні під керівництвом начальника Красноградської РВА Віктора ВОЙТЕНКА відбулася робоча нарада щодо організації почесних поховань загиблих військовослужбовців.
У фокусі обговорення – реалізація проєкту зі створення меморіального комплексу – сектору для почесних поховань загиблих (померлих) військовослужбовців “Алея Героїв”, проблемні питання, які виникли у ході його реалізації та шляхи їх вирішення.
Засідання відбулось за участі голови міської ради та її працівників, представників родин загиблих , а також представників підрядної організації, яка має виконувати роботи з облаштування Алеї Героїв.
Наразі міською радою згідно відповідного плану реалізації проєкту, відповідно до нормативних вимог оформлено право постійного користування земельною ділянкою, виготовлено ПКД «Капітальний ремонт сектору для почесних поховань загиблих (померлих) військовослужбовців «Алея героїв» на міському старому цвинтарі № 1, проведено тендер та укладено договір на виконання робіт у 2024 році. Проте Законом України «Про Державний бюджет на 2024 рік» обмежено напрямки використання у 2024 році вільних залишків коштів місцевих бюджетів та встановлені пріоритетні напрямки використання вільних залишків коштів з бюджету кожної громади, зокрема підтримка сил безпеки та оборони.
Красноградською міською радою направлено звернення до Верховної Ради України із пропозиціями щодо унормування питання спрямування у 2024 році вільних залишків коштів міського бюджету на спорудження «Алеї Героїв» у м. Краснограді. Зважаючи на суспільну значимість порушених питань, Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету направлено звернення до Міністерства фінансів України.
Також надіслано звернення до Народного депутата України від партії «Слуга Народу» Павла СУШКА з відповідним проханням сприяти розгляду зазначеного актуального питання.
На даний час фінансові ресурси на реалізацію проєкту можуть бути спрямовані тільки за результатами перевиконання доходної частини місцевого бюджету.
За результатами наради начальником Красноградської РВА надано ряд доручень з чіткими термінами виконання.