Центр стратегічних комунікацій провів триденний тренінг для комунікаційників з Харківщини

З 21 по 23 лютого у Києві проходив тренінг під назвою «Протидія дезінформації та стратегічні комунікації». Можливість удосконалити свої навички отримали комунікаційні спеціалісти Харківської ОВА та райдержадміністрацій області. Головний спеціаліст відділу організаційної роботи апарату Красноградської РВА Антоніна БАЗАРНА разом з колегами нашої області взяла участь у триденному тренінгу-навчанні.
Тренінг було організовано Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (ЦСК) за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, підтримки UNDP в Україні та фінансування уряду Японії та уряду Німеччини.
Своїми знаннями та досвідом з учасниками ділилась команда тренерів – експерти Центру стратегічних комунікацій Сергій Жуков, Марія Сагайдак, Вікторія Мерлич та експертка з комунікацій Олена Лобова.
Першими до учасників звернулися заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань євроінтеграції Тарас Шевченко та заступник Постійного представника UNDP в Україні Крістофорос Політіс.
«В умовах війни комунікаційники, особливо в прифронтових регіонах, відіграють важливу роль, адже ці регіони потерпають не лише від безперервних обстрілів, а й від дезінформаційних операцій, які загрожують безпеці людей. Підтримка ефективного обміну інформацією і забезпечення доступу до перевіреної та правильної інформації є критично важливими для безпеки людей, відновлення громад та зміцнення довіри між громадами та державою», – Крістофорос Політіс.
В режимі онлайн до учасників звернулась заступниця голови Харківської ОВА Віта Ковальська нагадавши про те, що в першу чергу росіяни роблять на окупованих територіях – блокують будь-яку інформацію та контакти з вільною частиною України.
Учасники тренінгу разом з експертами відпрацювали навички протидії та реагування на дезінформацію та розробляли комунікаційні плани, а також підготували плани реагування на потенційні кризи.
Зустріч комунікаційних спеціалістів області сприяла обміну досвідом та налагодженню нових способів співпраці.