Перший заступник начальника Красноградської РВА Наталія Осадча взяла участь у засіданні соціально-економічного форуму

Перший заступник начальника Красноградської РВА Наталія Осадча взяла участь у засіданні соціально-економічного форуму на тему: «Ефективне соціальне партнерство заради майбутнього українських громад».
Захід відбувся за ініціативи Харківської обласної служби зайнятості у тісній співпраці з Красноградською РВА та громадами району.
У роботі форуму взяли участь директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков, голови територіальних громад району, начальник Наталинської сільської військової адміністрації, представники Красноградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, провідні роботодавці, молоді підприємці, громадські організації, волонтери, благодійники тощо.
Учасники заходу обговорили можливості отримання ваучера, проходження професійного навчання, сприяння відкриттю та розширенню власного бізнесу шляхом отримання мікрогранту в рамках урядової програми єРобота, в тому числі для ветеранів та членів їх родини. Окремо зосереджено увагу на компенсаторних програмах підтримки роботодавців, які працевлаштовують окремі категорії безробітних.
Зі свого боку голови громад Красноградського району відзначили позитивні результати щодо співпраці зі службою зайнятості, зокрема, у питаннях організації суспільно корисних та громадських робіт.
На форумі спікери приділили увагу вирішенню питань забезпечення легальної та продуктивної зайнятості, стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць, залучення безробітних до участі у суспільно корисних, громадських та інших роботах тимчасового характеру, можливості отримання нової професії або підвищення кваліфікації за наявним досвідом.
Представники провідних роботодавців висловили вдячність щодо підтримки державою та свої погляди на майбутній розвиток співпраці зі службою зайнятості.
За результатами роботи були окреслені спільні напрямки діяльності пріоритетні завдання на 2024 рік.