Начальник Красноградської РВА Віктор ВОЙТЕНКО провів виїзну нараду в Сахновщинській громаді

Начальник Красноградської РВА Віктор ВОЙТЕНКО провів виїзну нараду в Сахновщинській громаді.
Участь у нараді взяли голови територіальних громад району, начальник Наталинської сільської військової адміністрації, представники правоохоронних органів, Красноградського РТЦК та СП та його територіального відділу, керівники комунальних підприємств та установ громади.
У порядку денному обговорили хід виконання завдань з призову мобілізаційних ресурсів, оповіщення військовозобов’язаних, виконання планових показників та зосередилися на важливості координації та узгодженості дій між РТЦК, силовими структурами та органами місцевого самоврядування у сфері виконання мобілізаційних завдань.
Крім того розглянули питання забезпечення сталої роботи систем життєдіяльності громади, надання комунальних послуг підприємствами, а також обговорили актуальні питання у сфері сільського господарства, освіти, охорони здоров’я, культури та спорту. Окрему увагу приділили стану організації роботи з патріотичного виховання молоді.
«Національна ідентичність, свідома громадянська позиція, відповідальність за долю своєї країни – це те, що формується в процесі національно-патріотичного виховання через мову, історію, цінності й традиції. Тому сьогодні, в умовах війни особливо, виховання громадянина – патріота України має бути пріоритетним завданням на всіх рівнях, адже від цього залежить національна безпека та майбутній розвиток вільної, згуртованої та успішної української нації», – зазначив очільник району.
По закінченню обговорення учасники наради разом відвідали місцевий ЦНАП, який відмічено у напрямку покращення якості надання адміністративних послуг. Минулого року Сахновщинська громада коштом місцевого бюджету придбала обладнання для видачі і оформлення паспортів громадянина України. Паспортні послуги, є одними з найбільш запитуваних послуг серед населення, за отриманням якої, мешканці ТГ змушені були їздити до району.
Спільно оглянули й облаштування укриттів двох навчальних закладів громади, капітальний ремонт яких відбувався за кошти державної субвенції та співфінансування громади і, який завершено наприкінці минулого року.
Начальником Красноградської РВА дано доручення напрацювати алгоритм та зробити відповідні чіткі розрахунки щодо підвозу учнів та організації навчального процесу у зазначених закладах у разі прийняття відповідного рішення щодо офлайн навчання у новому 2024/2025 навчальному році.
Ряд важливих питань вирішено в ході виїзної наради, окремі питання, що потребують часу для вирішення – взяті на контроль.