У ХОВА підбили підсумки діяльності робочої групи «Прозорість і підзвітність» у Чугуївському районі

Про це йшлося під час засідання обласної робочої групи «Прозорість і підзвітність» під керівництвом заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова.

«Ми дійсно моніторимо усі закупівлі, тендерні процедури на території області. Адже якщо в громадськості виникає питання – маємо вичерпно на нього відповісти», – наголосив Євген Іванов.

Як підкреслив начальник Чугуївської РВА Сергій Лободенко, учасники їхньої робочої групи «Прозорість і підзвітність» загалом провели 8 засідань.

«Під час засідань заслухано звіти міського, селищних голів, начальників військових адміністрацій населених пунктів щодо використання коштів місцевих та державного бюджету, проведення закупівель за поточний період 2023 року. Окремо увагу приділяємо декларуванню доходів. В адміністрації для працівників проведено тренінги щодо подання декларацій. На офіційному веб-сайті районної адміністрації створено окремий розділ «Робоча група «Прозорість і підзвітність», де для громадян з’явилася можливість залишати повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень», – прокоментував Сергій Лободенко.

Окрім того, обговорили проведення публічних закупівель Департаментом ЖКГ та ПЕК. У 2023 році було проведено 51 публічну закупівлю шляхом відкритих торгів, повідомив в.о. директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА Едуард Яровой. Загальна сума – понад 370 мільйонів гривень. Зокрема, було закуплено 38 одиниць техніки для 15 комунальних підприємств, проведено закупівлі з електромонтажних робіт, з реконструкції водоводу і капітального ремонту мереж водопостачання, водовідведення та опалення нежитлової будівлі. Також придбали пересувну котельню та трансформатори.

Учасники робочої групи розглянули доцільність реалізації проєкту щодо капітального ремонту нежитлового приміщення для облаштування пункту обігріву в Малій Данилівці. Зокрема, начальник Малоданилівської селищної ради Олександр Гололобов доповів, що у планах у цих цокольних приміщеннях обладнати територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Начальник Старосалтівської СВА Антон Палєй обґрунтував демонтаж аварійної будівлі одного з корпусів Старосалтівської школи. Внаслідок збройної агресії він не підлягає ремонту. Після демонтажу планується облаштувати на місці цього корпусу протирадіаційне укриття, яке вже нині проєктується за гроші Європейського інвестиційного банку.

Також голова БО «Координаційний гуманітарний центр» Євген Коляда розповів, що вже запустили чат-бот «Прозорість» для волонтерської спільноти, куди організації можуть звернутися у разі виявлення можливих корупційних проявів посадових осіб та органів влади Харківської області на тему розподілу і витрачання коштів.

«До чат-боту вже почали надходити перші звернення від благодійного сектору. До наступного засідання підготуємо ці питання, розіб’ємо їх за темами та вже детально обговоримо», – зазначив Євген Коляда.