Пройшло чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Харківській ОВА

Під час засідання підбили підсумки другого півріччя 2023 року щодо результатів міжнародного співробітництва, підтримки місць компактного розташування та евакуації.

Завдяки співпраці Харківської ОВА та ЮНІСЕФ, за останні півроку в області було відкрито новий регіональний офіс організації. Також в Пісочинській громаді запрацював Центр денного догляду для дітей з інвалідністю та молодіжний центр. Загалом в Харківській області налічується 10 освітніх центрів створених спільно з ЮНІСЕФ.

«Допомога внутрішньо переміщеним особам, зокрема завдяки спільним з нашими партнерами проектам – один із пріоритетних напрямків роботи. Продовжуємо посилювати цей напрямок на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва та впроваджувати нові регіональні програми», – зазначив заступник начальника Харківської ОВА Роман Семенуха.

При Координаційному гуманітарному центрі продовжує роботу цілодобова гаряча лінія з евакуації населення. За два місяці роботи до неї надійшло 328 дзвінків. Волонтери отримали 37 заяв про евакуацію з наближених до лінії зіткнення громад.

«Ми відпрацювали усі заявки і продовжуємо проводити кампанію з інформування населення щодо безкоштовної евакуації. Крім того, проводиться робота із забезпечення 17 місць компактного розташування побутовою технікою та меблями задля комфортного проживання внутрішньо переміщених осіб», – зазначив голова Координаційного гуманітарного центру Євген Коляда.

Нагадаємо, усі охочі евакуюватися, можуть звернутися за номером «гарячої лінії» 0-800-33-92-91.