Турбота про дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та розвиток сімейних форм виховання – щоденна робота працівників служби у справах дітей РВА

З початку повномасштабної війни в Україні діти стали однією з наи‌більш уразливих груп населення. Під окремою увагою діти-сироти та позбавлені батьківського піклування. Їх захист – соблива, пріоритетна тема. Знати як живуть діти в дитячих будинках сімейного типу, прийомних та патронатних сімʼях, підбір таких сімей для дітей, співдія та нерозривний звʼязок з батьками-вихователями та відповідними службами громад, допомога, супровід – всі ці важливі питання є щоденною роботою працівників служби у справах дітей районної державної адміністрації. Не втратити відчуття емпатії, знати і фахово орієнтуватися в законодавчій базі, вміти приймати важливі рішення та брати на себе відповідальність за них – саме ці якості повинні бути у працівника, який присвятив себе роботі з такою пріоритетною категорією: діти-сироти та позбавлені батьківського піклування й батьки-вихователі.
Начальник служби у справах дітей Красноградської РВА Оксана ДВОРНИК, яка нещодавно повернулася до своїх обов’язків з декретної відпустки (до цього на посаді начальника служби працювала Віра ПЕДАШ), фахівці служби – всі вони професіонали з цього напрямку та завжди готові підтримати та допомогти.
Налагоджена тісна взаємодія з усіма службами громад, створені тематичні групи в месенджері для оперативного спілкування. Всі на звʼязку 24/7.
Працюємо далі разом!